Eppel Fotografie 20
visie

SPORTEN IS VOOR IEDEREEN!

Bij Mitch Gym nemen we alle uitdagingen aan. Ongeacht of je ervaring hebt of niet, wij gaan ervoor om je te helpen het beste uit jezelf te halen.

Onze visie

Onze sportschool maakt exclusief gebruik van goed onderbouwde systemen en technieken. Net als andere sportscholen geloven we dat je een sport pas echt leert begrijpen wanneer je daadwerkelijk gaat sparren, omdat dit de toepassing van technieken mogelijk maakt. Echter, vanuit onze eigen (wedstrijd)ervaring begrijpen we dat er veel meer bij komt kijken dan alleen het toepassen van technieken. Daarom hebben wij onze lessen zorgvuldig ontworpen en aangepast.

Wij werken met gecontroleerde situaties, die elementen van sparren bevatten, zodat deelnemers bepaalde reacties en inzichten kunnen automatiseren. Dit brengt diverse voordelen met zich mee:

- De sport blijft toegankelijk en laagdrempelig voor recreanten.
- Het verbetert inzicht en reactievermogen.
-Door gecontroleerd sparren komen er minder snel ongelukken voor als gevolg van ongecontroleerd gedrag.

Dit systeem passen we ook toe bij de jeugd. In onze sportschool, Mitch Gym, ontwikkelen we eigen spellen om alle aspecten van thaiboksen aan bod te laten komen, zoals snelheid, reactievermogen, inzicht, lichtvoetig bewegen, counteren, clinchen, en knieën.

Voor elk aspect hebben we specifieke spellen ontwikkeld, zodat kinderen op een speelse, plezierige, en gevarieerde manier daadwerkelijk leren thaiboksen. In de beginfase was het een uitdaging om te zien of onze visie zou werken, maar sommige van onze kinderen hebben succesvol deelgenomen aan wedstrijden, wat aantoont dat we niet alleen kunnen concurreren met anderen, maar dat onze kinderen ook gemakkelijker te coachen zijn op technisch vlak. We kunnen nu eenvoudig verwijzen naar bepaalde spellen in plaats van complexe combinaties uit te leggen.

Bovendien werken we bewust met nummer- en naamcombinaties, zowel bij de jeugd als volwassenen, omdat we geloven dat dit technieken en combinaties vloeiender en effectiever maakt.